Kuvagalleria

Virtuaalihevonen / A SIM game horse

DF Winchester (VH11-044-0179)


Perustiedot

Hevosen nimiDF Winchester KasvattajaDevilsfair (tauolla)
KutsumanimiVinski Syntymäaika ja -paikka 08.07.06, FIN
Säkäkorkeus173cm OmistajaIaaj, VRL-08856
RekisterinumeroVH11-044-0179 PainotusKouluratsastus
RotuHolsteininhevonen KoulutustasoKo: IntII , Re: 90cm , Me: -
Väri/merkitrn, otj psk, vtj sk, vej rsk, oej psk, ti, pku SukupuoliOri

Luonnekuvaus

Yleisesti Vinski on ovela, toisinaan hurjaksikin ryhtyväinen orinretale, mutta pääpiirteittäin herra kuitenkin pysyttelee tyynenä useissa tilanteissa. Se karkaa helposti niin boksista, laitumelta, kuin vetosolmuistakin, joten ympärillä häärivien ihmisten on syytä pitää aistit tarkkoina!

Selästä käsin Vinski on rauhallinen, mutta oppimiskykyinen ja -haluinen. Orin kanssa on mielekästä työskennellä ja sillä on kolme erinomaista askellajia, joita on helppo koota, lisätä ja työstää muutenkin. Poika tuntuu toisinaan suorastaan lentävän satulan alla, kun se esittelee innoissaan ryhdikästä piaffeaan tai vaihtaa laukan joka askeleella ratsastajan vain heilauttaessa painon toiselle istuinluulleen. Vinski on kyljistään melko herkkä, minkä vuoksi sillä ei käytetä kannuksia kuin kisatilanteissa. Raipan käyttö sen sijaan usein takaa sen, että oripoika oikeasti ottaa takapään alle ja työskentelee rehellisesti selän kanssa. Piruetteja tehdessä on oltava erittäin tarkkana siitä, että Vinski varmasti polkee myös takajaloillaan, eikä tee ns. "ruuveja" ja käännä näinollen etuosaansa takajalkojen vain kiertyessä paikallaan.

Hoidettaessa Vinski on toisinaan todella rasittava, kun se pelailee ja näprää kaikella suunsa lähelle ulottuvalla. Ketjut, riimunnarut ja liinat muuttuvat orin silmissä kivoiksi pikku puruleluiksi, joita voi jäytää ihmisten raivoisasta karjahtelusta huolimatta. Juuri tämän vuoksi emme laita Vinskin karsinan eteen mitään "syömäkelpoista", kuten loimia, suojia yms., vaan pyrimme pitämään nämä kallisarvoiset varusteet tuon pienen paholaisen ulottumattomissa!

Tarhassa Vinski viihtyy kavereiden seurassa, sillä yksin ollessaan poika lähtee helposti karkuteille. Tarhataan yleensä jonkun rauhallisen ruunan kanssa tai vaihtoehtoisesti vierekkäiseen tarhaan jonkun oriin kanssa. Tammojen lähelle Vinskiä on turha edes kuvitella laittavansa ulkoilemaan, sillä ori menee aivan sekaisin nähdessään nuo ihanat neitokaiset laiduntamassa vierellään!

Historiaa

Ostin Vinskin nuorena poikana Devilsfairin siittolalta, jossa vierailinkin alunperin ihan hevosta katsellakseni. Orin lisäksi eräs belgianpuoliveritamma kiinnosti, mutta harkinnan jälkeen Vinski vei voiton. Nyt ori on muuttanut Odysseiaan, toivottavasti hänestä kehittyisi vielä oikein kunnon kouluratsu!

Sukutaulu

i. Roi Hérode
holsteininhevonen, s. 2000
ii. Fuschia (evm)
holsteininhevonen
iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Niobé (evm)
holsteininhevonen
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Widow Maggie
holsteininhevonen, s. 1996
ei. Peter The Great (evm)
holsteininhevonen
eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Maggie Onward (evm)
holsteininhevonen
eei. tuntematon
eee. tuntematon

Sukuselvitys

i. Roi Hérode
Vinskin isä "Hero" kilpaili rataesteillä 120cm-tasolla ja kiersi myös jonkin verran kenttä- ja maastoestekilpailuja. Ori oli 171cm korkea ja väriltään tummanruunikko pienin merkein, joten ei liene epäilystäkään, keneltä Vinski on perinyt kauniin ulkomuotonsa! Hero lopetettiin sen kaaduttua pahasti maastoesteharjoituksissa vuonna 2011.

ii. Fuschia
Vinskin isänisästä ei ole juurikaan tietoa, mutta se kilpaili rataesteratsastuksessa 130-140cm korkeilla esteillä vaihtelevalla menestyksellä.

e. Widow Maggie
Vinskin emä "Maggie" on lämmin ja hyväsieluinen, 169cm korkea tamma. Maggiella on mitä upeimmat liikkeet ja se on Vinskin tavoin herkkä avuille, mutta esteille ei tästäkään tammasta ollut, minkä vuoksi sen painotus on pysytellyt kouluratsastuksessa. Tällä hetkellä Widow Maggien olemassaolo on pienehkö mysteeri, emmekä ole Odysseiassa aivan varmoja, onko hevonen enää hengissä. Jos tiedät tästä tammasta jotain, otathan yhteyttä vieraskirjassamme?

ei. Peter The Great
Peter The Great oli suurensuuri puoliverinen, joka kilpaili sekä koulu- että esteratsastuksessa kansallisella tasolla. Kilpailu-uransa loppupuolella tämän orhin painotus alkoi kuitenkin olla selkeästi koulupuolella ja se onkin jättänyt monia upealiikkeisiä kouluhevosia.

Kilpailukalenteri

PVM Järjestäjä (kutsu) Laji (jaos) Luokka Sijoitus
05.02.2013 Sakasti (kutsu) KRJ VaB 6/40
04.02.2013 Bogart & Britanov KRJ Intermediaire II 44/50
05.02.2013 Bogart & Britanov KRJ Intermediaire II 42/50
06.02.2013 Bogart & Britanov KRJ Intermediaire II 4/50
07.02.2013 Bogart & Britanov KRJ Intermediaire II 31/50
08.02.2013 Bogart & Britanov KRJ Intermediaire II 1/50
05.01.2013 Yksityistalli Hummingbird Kouluratsastus Prix st Georges 5/5
01.02.2013 Dicaprio Kouluratsastus Intermediaire I 2/12

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsan nimi Isä/Emä Omistaja
- - - -
- - - -
- - - -

Copyright

Kuvat & ulkoasu © Iaaj (VRL-08856), älä kopioi!